TORTA SA LJESNJACIMA
+2
KLAPAT
Natalija
6 posters
SLATKI SVIJET :: Recepti :: Torte
Stranica 1 / 1.
TORTA SA LJESNJACIMA
Evo jedan recept za ljubitelje ljesnjaka. Ja sam ju pravila nekoliko puta i jako mi je fina.
Kora: 7 bijeljanaka
15 dkg secera
10 dkg prepecenih ljesnjaka
1 kasika brasna
Ispeci ovakve 3 kore.
Fil: 1l mljeka
16 kasika gustina
21 zumanjce
Fil skuhati, ohladiti i dodati 1 margarin, potom smijesu podijeliti na dva djela.
U prvi dio dodati 30 dkg crne milka cokolade sa ljesnjacima a u drugi dio 30 dkg bjele milka cokolade sa ljesnjacima. Tortu filovati i ukrasiti po zelji.
Umjesto milka cokolade sa ljesnjacima mozete staviti bilo koju mljecnu cokoladu i dodati 50-100g prepecenih sijeckanih ljesnjaka.
Kora: 7 bijeljanaka
15 dkg secera
10 dkg prepecenih ljesnjaka
1 kasika brasna
Ispeci ovakve 3 kore.
Fil: 1l mljeka
16 kasika gustina
21 zumanjce
Fil skuhati, ohladiti i dodati 1 margarin, potom smijesu podijeliti na dva djela.
U prvi dio dodati 30 dkg crne milka cokolade sa ljesnjacima a u drugi dio 30 dkg bjele milka cokolade sa ljesnjacima. Tortu filovati i ukrasiti po zelji.
Umjesto milka cokolade sa ljesnjacima mozete staviti bilo koju mljecnu cokoladu i dodati 50-100g prepecenih sijeckanih ljesnjaka.
Natalija- Slastičar amater
- Broj postova : 9
Re: TORTA SA LJESNJACIMA
bože moj koliko samo jaja treba,a koke sad baš i ne nose,filu od kupovnih jaja hm hm baš mi nije Ta torta uopče nema ni grama kalorija.Isuse samo dok je čitam evo meni jedne kile
KLAPAT- EXTRA ZLATNI MAJSTOR SLASTIČAR
- Broj postova : 1533
To je torta za ubiti jaja. Mislim da je odlična, moram je probati
vgregur2- Srebrni slastičar
- Broj postova : 786
eee imam i ja taj recept tetena ali meni se ta torta zove "milka torta"
SANELAA- Slastičar amater
- Broj postova : 32
Može pitanjce? Ako ju budem pravila okruglu koliki kalup da uzmem - srednji ili veliki? Ja bi veću ali ne bi da bude niska?!
Nikad ju nisam pravila okruglu, pa nisam sigurna, ali mislim da bi ju ja pravila u srednjem kalupu da bi bila vislja.Mozda bolje da pricekas savjet od iskusnijih cura.Zao mi je sto bas i nisam od neke pomoci
Natalija- Slastičar amater
- Broj postova : 9
Evo idem redom, i gledam novine, posto od obaveza nisam stigla bas najbolje sve...
Ova torta je odlična.I ja je kao i Nessa imam pod nazivom MILKA TORTA, i super je, čak sta vise nije toliko ni slatka koliko svega ide. A što se tiče jaja, ako ćete realno, u svaku bolju tortu ide više jaja.
@muticmaja...Majo, ja sam radila ovu tortu u okruglom kalupu promera 28cm, sasvim dobijes solidnu visinu. A Ako mislis da ti opet ne bi bila dovoljno visoka, povecaj samo količinu kreme... Na to sve mozes dodati dva pudinga od vanilije, i još dve kašike gustina.Ukus se neće nista promeniti, čak sta više...i da mleko povecas na litru i pol.. iako ja ovaj način radim kad radim na 4 kore tu tortu.
Ova kolicina kreme je sasvim dovoljna za ovaj promer okrugli od 28cm.
Ako je prekrivas sa ticinom, ja barem osobno gledam da mi torta uvek bude višlja, jer onda ticino zaista dolazi do izražaja kao i ostale dekoracije na njemu..
Ova torta je odlična.I ja je kao i Nessa imam pod nazivom MILKA TORTA, i super je, čak sta vise nije toliko ni slatka koliko svega ide. A što se tiče jaja, ako ćete realno, u svaku bolju tortu ide više jaja.
@muticmaja...Majo, ja sam radila ovu tortu u okruglom kalupu promera 28cm, sasvim dobijes solidnu visinu. A Ako mislis da ti opet ne bi bila dovoljno visoka, povecaj samo količinu kreme... Na to sve mozes dodati dva pudinga od vanilije, i još dve kašike gustina.Ukus se neće nista promeniti, čak sta više...i da mleko povecas na litru i pol.. iako ja ovaj način radim kad radim na 4 kore tu tortu.
Ova kolicina kreme je sasvim dovoljna za ovaj promer okrugli od 28cm.
Ako je prekrivas sa ticinom, ja barem osobno gledam da mi torta uvek bude višlja, jer onda ticino zaista dolazi do izražaja kao i ostale dekoracije na njemu..
SLATKI SVIJET :: Recepti :: Torte
Stranica 1 / 1.