Parfe
3 posters
Stranica 1 / 1.
Parfe
Pozdrav svima!Htjela sam pitati za recept za parfe.Radila sam sa elatinom pa mi je onako tvrd,nije kao iz slastičarne,onako pjenast.Moda netko ima kakav dobar recept?
zeljka207- Slastičar amater
- Broj postova : 6
Re: Parfe
ja cu ti napisati moj recept za parfe kremu. nema pojma kakav je u toj slasticarni o kojoj pricas. ali ako je nesto drukciji biti ce mi drago da sam ti pomogla.
2 dcl mlijeka
150 g secera
2 zumanjka
to skuhati zajedno mjesajuci zicom dok ne zapjeni. onda makni sa vatre. ja u to dodam 100 g cokolade (ako je torta cokoladna, a obicno je)
onda u 2 zlice hladne vode rastopim 1 kesicu zelatine u prahu. kada je nabubrila dodam je u kuhanu kremu. sve dobro promjesam i ostavim da se dobro ohladi. krema ti se vec pocne stiskati.
onda stucem 5 dcl slatkog vrhnja (zivotinjskog) u slag. u to dodam kremu i sve dobro promjesam. i s time filam tortu. to je otprilike dosta za neki promjer od 24 cm.
ne moras staviti cokoladu. mozes voce, ili jogurt,
nadam se da sam ti pomogla
2 dcl mlijeka
150 g secera
2 zumanjka
to skuhati zajedno mjesajuci zicom dok ne zapjeni. onda makni sa vatre. ja u to dodam 100 g cokolade (ako je torta cokoladna, a obicno je)
onda u 2 zlice hladne vode rastopim 1 kesicu zelatine u prahu. kada je nabubrila dodam je u kuhanu kremu. sve dobro promjesam i ostavim da se dobro ohladi. krema ti se vec pocne stiskati.
onda stucem 5 dcl slatkog vrhnja (zivotinjskog) u slag. u to dodam kremu i sve dobro promjesam. i s time filam tortu. to je otprilike dosta za neki promjer od 24 cm.
ne moras staviti cokoladu. mozes voce, ili jogurt,
nadam se da sam ti pomogla
Adrianna- Iskusni slastičar
- Broj postova : 177
Re: Parfe
A evo i moj recept
1.5 dcl vode
2 lice ečera
100 gr čokolade
to sve rastopiti polako pazi da ne zagori.u to dodati
1 elatinu u prahu pripremljenu po uputama i kad je nabubrena staviti u toplu smjesu od čokolade.ostaviti da se hladi ali do te mjere da se ne stisne previe znači nesmije biti ne prehladno ne toplo
izmiksati 1/2 l vrhnja i polako sipaj smjesu od čokolade
I to je to super je famozna
1.5 dcl vode
2 lice ečera
100 gr čokolade
to sve rastopiti polako pazi da ne zagori.u to dodati
1 elatinu u prahu pripremljenu po uputama i kad je nabubrena staviti u toplu smjesu od čokolade.ostaviti da se hladi ali do te mjere da se ne stisne previe znači nesmije biti ne prehladno ne toplo
izmiksati 1/2 l vrhnja i polako sipaj smjesu od čokolade
I to je to super je famozna
KLAPAT- EXTRA ZLATNI MAJSTOR SLASTIČAR
- Broj postova : 1533
Stranica 1 / 1.