SLATKI SVIJET
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Otvaranje obrta ili dopunskog zanimanja

2 posters

Go down

Otvaranje obrta ili dopunskog zanimanja Empty Otvaranje obrta ili dopunskog zanimanja

Postaj by kalimero sub oľu 19, 2011 10:02 am

Molila bih one koji nešto znaju o ovoj temi da mi pomognu sa svojim savjetima.
Imam slijedeća pitanja:
1. Da li se izrada torti što mi radimo može svesti i registrirati kao dopunsko zanimanje ili kao obrt ?
2. Da li se izrada mora odvijati u zasebnom prostoru koji mora ispunjavati minimalno tehničke uvjete ?
3. Koji iznos prihoda treba biti da se uđe u sustav PDV ?
4. Vođenje knjigovodstva - da li mora to obaviti knjigovodstveni servis ili je moguće to odraditi sam ?
5. Ako je obrt, pretpostavljam da je podložan sanitarnoj inspekciji, zdravstvenim pregledima i analizama

Malo sam pregledala NN , i nisam baš na čisto, pa ako netko zna šta o tome, dobro će doći svaki komentar.
kalimero
kalimero
Srebrni slastičar

Broj postova : 736

[Vrh] Go down

Otvaranje obrta ili dopunskog zanimanja Empty Re: Otvaranje obrta ili dopunskog zanimanja

Postaj by renchy sub oľu 19, 2011 1:08 pm

Ne želim te obeshrabrit,ali samo znam da je procedura prevelika i da se to ne isplati...tisuće uvjeta,papirologije more,maksimalni higijenski uvjeti jer se radi o hrani...neću dalje da te ne obeshrabrim,možda će te netko ohrabrit... sunny
renchy
renchy
Iskusni slastičar

Broj postova : 262

[Vrh] Go down

Otvaranje obrta ili dopunskog zanimanja Empty Re: Otvaranje obrta ili dopunskog zanimanja

Postaj by kalimero sub oľu 19, 2011 2:44 pm

Ma meni treba istina , ako je to isto ili slično velikoj proizvodnji ( da ne kažem industrijskoj proizvodnji ) sve mi je jasno, jer sam radila 35 god. u proizvodnji kolača, slastica, kruha i maloprodaja istih. Svi ti zakoni su mi itekako poznati samo sam mislila da se ovo može svesti kao neka kućna radinost i da je to malo u blažem obliku. Čisto da to radiš kao dodatno zanimanje a da ne strahuješ od inspekcije i kazni.
kalimero
kalimero
Srebrni slastičar

Broj postova : 736

[Vrh] Go down

Postaj by Sponsored content

Sponsored content

[Vrh] Go down

[Vrh]