Htjela sam pitati čime se izravnava šlag na tort da bude kao iz slasatičarne,onako ravan ko staklo?
+6
sunseeker
irena11
Adrianna
Nessa
KLAPAT
zeljka207
10 posters
Stranica 1 / 1.
Htjela sam pitati čime se izravnava šlag na tort da bude kao iz slasatičarne,onako ravan ko staklo?
Htjela sam pitati čime se izravnava šlag na torti da bude onako ravan ko staklo,kao iz slastičarne?
zeljka207- Slastičar amater
- Broj postova : 6
Re: Htjela sam pitati čime se izravnava šlag na tort da bude kao iz slasatičarne,onako ravan ko staklo?
Najprije dobro došla.Samo treba mirna ruka i dobra špahtla i jednako mjerno lagano vuči po torti
KLAPAT- EXTRA ZLATNI MAJSTOR SLASTIČAR
- Broj postova : 1533
Re: Htjela sam pitati čime se izravnava šlag na tort da bude kao iz slasatičarne,onako ravan ko staklo?
hvala na dobrodošlici i odgovoru.A pitala bih da li je bolji šlag iz vrečice ili slatko vrhnje za premazivanje.Mislim da li se dobije bolja ravnina od jednog ili drugog ili nečeg trećeg?
Prije nego ti odgovorim na pitanje molila bih te da nam se u par riječi predtaviš u rubrici predstavite se kako bi te bar malo upoznali..
A sad..kao prvo dobro došla..
a odgovor na tvoje pitanje je kao što ti je rekla Klapat,mirna ruka i dobra špatula..šlag nije bitno koji koristiš bitno je samo da ga dobro umutiš i da nije sirast i to je to.Jedino kod slatkog ili biljnog vrhnja se može dogoditi da moraš dodati kremfix da bi bio kompaktniji.
A sad..kao prvo dobro došla..
a odgovor na tvoje pitanje je kao što ti je rekla Klapat,mirna ruka i dobra špatula..šlag nije bitno koji koristiš bitno je samo da ga dobro umutiš i da nije sirast i to je to.Jedino kod slatkog ili biljnog vrhnja se može dogoditi da moraš dodati kremfix da bi bio kompaktniji.
Nessa- FORUMSKI PANDUR
- Broj postova : 924
bolje ti je kombinirati biljno vrhnje i pravo vrhnje. mozes 1:1. onda ti treba dobra spatula koja tebi najbolje stoji u ruci, vrela voda i suha krpa. kada dobro poravnas slag po torti onda umaci spatulu u vodu brisi krpom i lagano ravnaj. imaj strpljenja, iskustvo cini svoje.
Adrianna- Iskusni slastičar
- Broj postova : 177
pokusaj ovako....
pola litre slatkog vrhnja za slag - bilo koje (mi uzmemo Sania)...malo izradi i dodaj 1 čvrsti jogurt (npr.Dukatov - sa zelenim poklopcem) i 2 zlice mljevenog šećera i sve dobro smiksaj
dobit ces fini cvrsti slag koji nije ni pretvrd ni premljackav, fino se moze zagladiti, super se istiskuje kroz špricu, i ne puca nakon sto se osuši
nije presladak (zbog jogurta) ni prekisel (zbog secera) ...pravo osvjezavajući
pola litre slatkog vrhnja za slag - bilo koje (mi uzmemo Sania)...malo izradi i dodaj 1 čvrsti jogurt (npr.Dukatov - sa zelenim poklopcem) i 2 zlice mljevenog šećera i sve dobro smiksaj
dobit ces fini cvrsti slag koji nije ni pretvrd ni premljackav, fino se moze zagladiti, super se istiskuje kroz špricu, i ne puca nakon sto se osuši
nije presladak (zbog jogurta) ni prekisel (zbog secera) ...pravo osvjezavajući
irena11- EXTRA ZLATNI MAJSTOR SLASTIČAR
- Broj postova : 1168
...ovo prvi put čujem s jogurtom, morati ću i ja to isprobati... jel' dobar i za ukrašavanje i ružice?!...
sunseeker- Iskusni slastičar
- Broj postova : 235
hvala lijepa svima na pomoći.Predstavila sam se ,ali nisam baš informatički pismena pa sam to ko zna gdje stavila:)
...irena11 ovaj savjet zlata vrijedi,isprobat ću prvom prilikom,hvala
renchy- Iskusni slastičar
- Broj postova : 262
ja sam isprobala ovaj savjet s jogurtom,i ispalo je fenomenalno!
Super je!
Hvala ti najljepša!
Super je!
Hvala ti najljepša!
daisy- Iskusni slastičar
- Broj postova : 117
pravile smo jednu torticu i naravno pravile smo slag sa jogurtom kako sam prije napisala...i ostalo je neiskoristenog slaga kojeg sam stavila u hladnjak
sutradan sam pravila neki kolačić da iskoristim taj višak....i kad se ponovo smiksa ispadne kao krema...jako lagano se da zagladiti....pravo kremast, a cvrst
sutradan sam pravila neki kolačić da iskoristim taj višak....i kad se ponovo smiksa ispadne kao krema...jako lagano se da zagladiti....pravo kremast, a cvrst
irena11- EXTRA ZLATNI MAJSTOR SLASTIČAR
- Broj postova : 1168
Irena danas sam probala ovo sa jogurtom i slagom i suuuper je, samo mi nije bas trebao cijeli jogurt jer bi bilo pregusto, al ukus skroz ok.
ankar- Srebrni slastičar
- Broj postova : 905
Evo i mene......... za nedjeljni kolačić imala sam 3 šlaga iz vrećice........ bubnula sam u njih šećera u prahu i jogurt i izgleda odlično........ nije onako lagan šlag kao inače iz vrećice a i jogurt mu dodaje na količini.......hvala Ireni na savjetu......zlata je vrijedan.....
Stranica 1 / 1.